DIOPTRIJSKA STAKLA

Kod odabira odgovarajućih dioptrijskih naočala posebnu pažnju treba obratiti i na odabir dioptrijskih stakala. Stručno i obučeno osoblje u Optic Centeru će vam na najbolji mogući način prezentirati asortiman dioptrijskih leća i pomoći da pronađete ono što je adekvatno za vas. Samim tim uvest ćemo vas u svijet optike uz mnoštvo korisnih savjeta.

MONOFOKALNE DIOPTRIJSKE LEĆE

Monofokalne odnosno jednojakosne leće služe za korekciju vida, za samo jednu optičku distancu. Najčešće su to korekcije kratkovidnosti (myopia), dalekovidnosti (hyperopia) i astigmatizma. Sve dioptrijske leće (stakla) mogu se obogatiti različitim doradama, zavisno od vašim željama i potrebama.

Antirefleksni sloj na naočalama uklanja odbljesak svjetlosti i poboljšava kontrast. Tako vidite bolje uz manje uloženog napora. Jako je važan i filter protiv štetnih sunčevih zraka i sloj protiv grebanja koji uveliko može spriječiti grebanje površine dioptrijske leće. Stakla sa antirefleksnim slojem su i estetski ljepša jer propuštaju svu svjetlost tako da nema nikakvog odbljeska.

Fotoosjetljive leće su poželjne i najčešće ih nose ljudi koje umara neprestano mijenjanje dioptrijskih i sunčanih naočala kod prelaska iz tamnih prostorija u osvijetljen prostor i obratno. Ove leće reagiraju samo na UV zračenje i to u vrlo kratkom periodu zahvaljujući naprednoj tehnologiji proizvodnje.BIFOKALNE DIOPTRIJSKE LEĆE

Služe za korekciju vida na blizinu i daljinu. Prednost im je što nisu potrebne dvoje naočala, jedne za daljinu i druge za blizinu, a jedini nedostatak im je nagli prelaz sa jedne dioptrije na drugu, čime se javlja problem nemogućnosti izoštravanja predmeta koji se nalaze na srednjoj udaljenosti. Idealne su za nosioce naočala, kojima je u isto vrijeme potrebna korekcija dioptrije za daljinu i blizinu.

PROGRESIVNE (MULTIFOKALNE) LEĆE

Progresivne leće, za razliku od bifokalnih, nude laganiji prelaz od dioptrije za daljinu, preko dioptrije za srednju udaljenost, do dioptrije za čitanje, uključujući tako sve dioptrije neophodne za različite udaljenosti. Gledanjem kroz progresivne naočalne leće smanjuje vam se napetost u očima, omogućena je najprirodnija korekcija vida, a samim tim i pravilan položaj tijela. U odnosu na bifokalne naočale, njihova dodatna prednost je i u izgledu, jer na staklu nema vidljivih prelaza, tako da niko ne može znati kakve naočale i s koliko različitih dioptrija nosite. Na prvi pogled sve progresivne leće izgledaju isto, međutim, veliku razliku čini ono što se ne može vidjeti i ono što je prethodilo izradi svake pojedinačne individualne leće. Mi u Optic Centeru ćemo vas detaljno upoznati o  svim prednostima i eventualnim nedostacima ovih naočala i zahavaljući našem znanju pokazati vam da svijet možete vidjeti u mnogo ljepšem svjetlu nego što ga možda vidite sada.

UREDSKE LEĆE

Uredske leće namijenjene su za bliže i srednje udaljenosti (do cca 3m). Preporučuju se uglavnom mlađim prezbiopima koji ne trebaju korekciju za daljinu. Ovo su takozvani radni progresivi kod kojih je dioptrija za čitanje na blizinu pozicionirana u donjem dijelu leće, a prema gore se dioptrija smanjuje što s jedne strane omogućuje jasnoću i na udaljenosti monitora računara. Također, takva izvedba omogućuje prirodni položaj glave, pa se izbjegavaju bolovi u vratu i leđima, glavobolja i sl.