SUNČANE NAOČALE

Primarna funkcija sunčanih naočala jeste zaštita očiju od negativnog UV zračenja. Zato je bitno odabrati kvalitetne sunčane naočale. Mi u Optic Centeru uvijek ćemo reći da je bolje ne nositi ni kakve, nego sunčane naočale bez UV filtera. Uloga sunčanih naočala kao modnog detalja danas je sve učestalija, tako da renomirani proizvođači iz svijeta mode već odavno stavljaju potpise i na sunčane naočale. Ova dva aspekta kod odabira novih sunčanih naočala trebala bi biti vodeća u vašoj odluci. Osoblje Optic Centera sa zadovoljstvom će vam pomoći u tome...

Iz bogate kolekcije izdvajamo uvijek aktuelne i prepoznatljive modele Ray-Ban sunčanih naočala. Između imena Ray-Ban i pojma sunčanih naočala moguće je staviti i znak jednakosti. Gotovo da ne postoji niko ko nije čuo za Ray-Ban sunčane naočale. U izuzetno širokoj ponudi modela Ray-Ban nudi sve, od klasičnih i retro, do modela od najsavremenijih materijala, poput karbonskih vlakana.

Kolekciju ekskluzivnih sunčanih naočala, između ostalih, čine modeli talijanskog branda Giorgio Armani. Ovo je prva sezona od kako se modeli ove modne marke prodaju pod okriljem Luxottica grupacije. Stoga je naglasak na ovogodišnju prvu liniju modela stavljen na kvalitet materijala i jednostavnost dizajna. Ipak, za ljubitelje blještavih detalja, Armani je dizajnirao i model 8014-B!


Kvalitetne sunčane naočale, a pri tome još zahvalne i za ugradnju dioptrijskih stakala, mogu se pronaći u dijelu naše, kućne kolekcije. Kvalitetna stakla, moderan dizajn i dobre cijene ( u rasponu od 90 do 180 KM) karakteristike su ove kolekcije.


 

Novo u Optic Centeru!

Sunčane naočale INVU sa polarizacijskim staklima švicarskog proizvođača Swiss Eyewear Group!Brend INVU odlikuje se ultrapolarizovanim lećama rađenim sa devet slojeva zaštite. Pružaju stopostotnu zaštitu od UVA, UVB i UVC zraka. Napredna tehnologija izrade u potpunosti otklanja odbljesak sunčevog svijetla od svih reflektirajućih površina i omogućava Vam da savršeno jasno vidite boje onakvima kakve uistinu jesu!


Devetoslojna INVU leća je nelomljiva i oplemenjena tvrdim površinskim slojevima (i sa unutrašnje i sa vanjske strane), koji onemogućavaju njeno grebanje. Stoga se INVU sunčane naočale potpuno sigurno mogu koristiti i uz sve sportske aktivnosti.


Uz standardne sunčane naočale, INVU u svojoj kolekciji ima i sunčane naočale iz serije Easyfit©, koje se mogu nositi i preko dioptrijskih naočala, a da ih pri tome u potpunosti prekrivaju, te ne odaju utisak da u isto vrijeme na licu imate dvoje naočala!